Wordt Tristan Erelid 2018 van De Vereniging Limburg?

Tristan Canisius (20) verblijdt eenzame ouderen met een bloemetje. Onbaatzuchtig en met liefde en aandacht. Zijn Stichting Bloemenhart organiseert ook iedere tweede donderdag van de maand een bloemenhart middag voor de ouderen om gezellige en leuke dingen samen te doen onder het genot van een kopje koffie. Ondanks dat hij uiteraard zijn eigen studie, werk en sociaal leven heeft, is hij altijd bezig om het andere mensen naar de zin te maken.

Klik hier om te stemmen op Tristan!

Welkom!

Bloemenhart is opgericht door Tristan Canisius in januari 2017 i.s.m. een gedreven team van vrijwilligers. Tristan wilde graag iets voor de ouderen betekenen, omdat hij bij zijn eigen oma zag hoeveel een bloemetje en een persoonlijk bezoek betekende. Desiree zag vanuit haar werk als ergotherapeut veel ouderen die zich aan huis gebonden voelden en op zoek waren naar een plek, waar zij een gezellige middag konden doorbrengen. Deze twee ideeën zijn gebundeld en hieruit is Bloemenhart ontstaan.

Wat wij doen

Bloemenhart is opgericht als initiatief om de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Het bestaat uit 2 onderdelen:

 • Elke eerste dinsdag van de maand fleuren we ouderen op met een boeketje en een persoonlijk bezoek.
 • Elke eerste donderdag van de maand organiseren we een gezellige activiteiten-middag (5,- € p.p.), waar alle ouderen naar toe kunnen komen. Op deze middag kunnen ze genieten van een stukje vlaai met een kopje koffie.

 Hier zijn geen kosten aan verbonden 

Promotievideo Stichting Bloemenhart

Foto’s

Aanmelden

Voorwaarden

Wegens het groot aantal aanmeldingen hebben we de volgende voorwaarden bepaald. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

 • De minimum leeftijd voor de oudere is 75 jaar

  Regelmatig ontvangen we ook aanmeldingen voor ‘ouderen’ van 60+ en zelfs 50+ en dat is niet de bedoeling.

 • De oudere is woonachtig in de regio Parkstad Limburg

  Dit initiatief is bedoeld voor ouderen uit de regio Parkstad Limburg (en dus niet uit Sittard en Geleen).

 • Gelieve maximaal één keer per maand een oudere aanmelden

  Dit vanwege een eerlijke verdeling en om iedereen een gelijke kans te geven.

 • U bent pas aangemeld voor de middag na onze goedkeuring.

  Zonder goedkeuring/bericht van ons is uw aanmelding NIET goedgekeurd. Kosten voor deelname zijn 5,- € per persoon.

Een oudere opgeven voor een bloemetje

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Een oudere opgeven voor een bloemetje

Vanwege het grote aantal aanmeldingen is het momenteel voorlopig niet mogelijk om een bloemetje bestellen.

Vanaf juli hebben wij een STOP en het is nog niet duidelijk wanneer wij verder gaan met bezorgen. We houden jullie op de hoogte.

Excuses voor het ongemak.

Een gezellige middag

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Dit initiatief voor de ouderen, is geweldig hoe Desiree en Tristan en hun team, spontaan, liefdevol en vol enthousiasme dit doen, chapeau!

Zo trots op Tristan, Desiree en Carlos. Vandaag een mooie grote groep ouderen mogen ontvangen en wat was het gezellig. Iedereen lekkere gekleurde eieren getoverd. Als het aan mij ligt gaan we hier nog heel lang mee door. Top!

Een gezellige middag gehad. Raad het jullie aan om eens te gaan kijken. Gezellig team en de mensen om ons heen. We hebben koffie met gebak gehad en gezellig met elkaar eieren geverfd en mocht je daarna mee naar huis nemen. Dank jullie van het team en fijne Paasdagen gewenst.

Zo mooi om te zien hoe zij zich inzetten voor de samenleving en bij deze mensen langsgaan met een mooi bloemetje. Een klein gebaar, maar maakt zo’n groot verschil. Toppers!